tisdag 17 januari 2012

Dagens middag

Letade igenom frysen igår efter något gott som jag kunde laga till middag ikväll.
Det blev en kalvstek, lätt och sköter sig själv i ugnen.
Stektermometern gör det lite enklare att hålla koll på köttet.



Kalvstek med rödvin och vitlök


Kalvstek på ca 1 kg
2 dl rödvin
1 dl koncentrerad kalvfond
2st röda lökar
4st vitlöksklyftor 
salt och peppar
smör att steka i
creme fraiche och lite grädde till såsen. 


Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Salta och peppra kalvsteken och bryn den runt om i smör. 
Lägg över steken i en gryta med lock, slå över rödvin och fonden pressa sedan i vitlök och den röda löken skuren i klyftor. Låt det koka upp och ställ sedan in den i ugnen.
Låt köttet vara inne i ugnen tills den fått en inner temperatur på 50 grader. 
Låt kötet vila en stund innan de skärs upp.
Sila av såsen och red av den med lite mjöl grädde och creme fraiche.


Jag valde att servera den med en enkel sallad, men de passar utmärkt att servera med potatis, gelè och lite saltgurka.