torsdag 9 februari 2012

Kycklingsallad

Efter en härlig löprunda i det lite kyliga vädret så kände jag mig sugen på något lätt och snabblagat.
Det fick därför bli lite ihopplock av vad som fanns hemma.
Undertiden kycklingen går klart sig i ugnen så går det fort och lätt att fixa ihop grönsakerna.
Kycklingen kryddade jag med salt, peppar för att få lite extra smak och hetta kryddade jag öven med lite cayennepeppar. Lite olja i formen och sen in i ugnen.
Vitkål och rivna morötter fick bli min bas i salladen idag, då ingen vanlig sallad fanns hemma.
Toppade allt med en vinegrette.



Sallads vinegrette

1 dl olja
1/2 dl vitvins vinäger
1/2 dl vatten
1/2 - 1 msk sallads krydda beroende på egen smak.

Blanda ihop allt i en burk med lock, skaka och häll över salladen.
Håller ca 3 veckor i kylskåp.