söndag 22 januari 2012

Biff teriyaki

Denna söndag började med ett hårt pass på gymmet och har sedan bara vilat. Behöver all energi jag kan få inför denna vecka som handlar om väldigt mycket skola.
Kvällens middag blir en super god biff teriyaki som är både enkel och går snabbt att göra.



Biff teriyaki 4 port

ca 300 gr lövbiff
1 gul lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3/4 dl teriyakisås
2 msk soya
1 tsk sambal oelek
1-2 buketter färsk brocoli

Börja med att skära lövbiffen och löken i strimlor, bryn sedan i stekpanna med lite smör, salt och peppar.
Häll sedan ned köttet och löken i en kastrull, sedan på med grädde, soya, teriyakisåsen och sambal.
Låt det koka ihop, red av ifall såsen är för tunn.
Förkoka broccolin i ca 3-4 minuter, vänd sedan ned broccolin i grytan och låt det dra i 2-3 minuter tills broccolin fått den rätta konsistensen.
Servera direkt.
Jag tycker den är godast att bara äta med broccoli, men ris fungerar utmärkt att servera till.