måndag 16 januari 2012

Sega maränger

Har haft massor med äggvita liggandes i kylen i några dagar nu efter att jag gjorde vaniljkräm förra veckan.

Kände att det var dax att göra något av dom. 
Lite sega maränger är ju alltid gott.



Jag har använt mig av Leila Lindholms recept på sega maränger
Sega Maränger


7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk choklad

Börja med att sätt ugnen på 130 grader, blanda sedan ihop äggvitorna med strösockret i en rostfri bunke.


Ställ bunken i ett vattenbad och värm marängen till 60 grader under konstant vispning. Använd en stektermometer för att hålla koll på temperaturen. 
Ta bort bunken och vispa till marängen kallnat använd gärna en elvisp, sluta inte att vispa förrän marängen har blivit kall. Marängen kan annars sjunka ihop.
Smält chokladen och vänd ned i maräng smeten klicka sedan ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter, marängen ska vara seg i mitten. 

2 kommentarer:

  1. Heja Ida! Jag vill ha tips på kakor man kan baka i långpanna, för det är ungefär så mycket energi som jag orkar lägga på bakning just nu. :)

    SvaraRadera
  2. gjorde marängerna i går, blev farligt goda, kul se att det var recept från Leila.
    mvh Aina-Kristin

    SvaraRadera