onsdag 1 februari 2012

Efterrätt

Det är ju klart man inte kan äta fin middag utan att ha en efterrätt att mumsa på till kaffet.
Svängde ihop en snabb cheesecake, en av mina favorit desserter.
Jag använde mig av den minsta formen jag hade, då vi bara var två som skulle äta. En perfekt form när man inte vill göra så stora kakor. Formen är 17cm i diameter



Fryst cheesecake
2-4 portioner

1 ägg
1 1/2 dl socker
100g philadelphia ost
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
6-8 st digestivekex
20 g smör

Börja med att smälta smöret och smula sönder kexen för att sedan blanda ihop till en smulig massa som ska tryckas ut i botten på formen.
Vispa grädden, ej för hårt vispad. Skilj äggulan från vitan, och vispa ihop gulan tillsammans med strösockret. Mosa sedan ihop osten tillsammans med vaniljsockret och vispa sedan ner det i grädden tillsammans med ägguleblandningen.
Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ned det i grädd och ostblandningen. Häll all smet över kexbotten se till att det blir jämt innan den ska in i frysen.
Ta ut cheesecaken ca 30 minuter innan servering så det får tina lite, servera gärna med lite bär eller frukt på.

1 kommentar: